Jest to produkt organiczny, powstający podczas przerobu skorup orzechów palm kokosowych.
Charakteryzują się dużą pojemnością powietrzną i wodną. Są doskonałym dodatkiem do podłoży organicznych poprawiający ich stosunki powietrzno-wodne. Szczególnie polecane są do uprawy roślin wymagających lekkiego, przewiewnego podłoża np.: anturium, storczyki. Dzięki dużej zawartości ligniny chipsy bardzo wolno ulegają rozkładowi, a podłoże z ich dodatkiem zachowuje wymagane właściwości fizyczne przez kilka lat. Chipsy nasypane na dno doniczki są dobrym drenażem.
Atrakcyjny wygląd sprawia, że chipsy kokosowe znalazły zastosowanie w architekturze krajobrazu jako doskonały materiał do mulczowania ogrodów, zieleńców, kwietników.

Chipsy kokosowe
Zapytaj o ten produkt
tel

 .Polska PółnocnoWschodnia:

tel. +48 668 828 333

e-mail: artur.tyl@ceres.pl

 

 .Polska Wschodnia:

tel. +48 600 262 555

e-mail: michal.dudzinski@ceres.pl

 

 .Polska PółnocnoZachodnia:

tel. +48 603 186 493

e-mail: pawel.chalupnik@ceres.pl

 

 .Polska CentralnoZachodnia:

tel. +48 605 208 895

e-mail: szymon.kowalski@ceres.pl

 

 .Polska Południowo - Wschodnia:

tel. +48 602 106 746

e-mail: michalstuchlik@ceres.pl

  ceres@ceres.pl   formularz online